Nieuws

Johan Toonstra van Huidtherapie is Docent van het Jaar 2019

Johan Toonstra van de opleiding Huidtherapie is Docent van het Jaar 2019 aan de HU. De publieksprijs is voor Paula Timmermans van Sociaal Juridische Dienstverlening.

De prijzen werden uitgereikt door collegelid Tineke Zweed op de tweede dag van het Onderwijsfestival HUnext19.

Toonstra volgt Mark Zanstra op, die vorig jaar de eretitel kreeg. ‘Ik ben volkomen overdonderd. Het was een volslagen verrassing dat ik überhaupt was genomineerd, maar ik heb er met plezier aan meegewerkt”, zei de docent Huidtherapie.

Theorie en praktijk

De jury roemde de verbinding tussen theorie en praktijk in de presentatie van Toonstra. Deze koppeling was dan ook het thema van de verkiezing. Daarnaast ‘stimuleert de docent onderzoek, deelt kennis en doet dat op een toegankelijke manier’, stelt het juryrapport.

Publieksfavoriet Paula Timmermans nam haar eigen dochter mee, als hét voorbeeld van het belang van een goede balans tussen werk en privé. Ook zij zei ‘verrast’ te zijn door de prijs. ‘De mensen die belangrijk voor mij zijn, zijn allemaal aanwezig. Zonder hen kan ik niet de docent zijn die ik ben.’

Toonstra nam het op tegen medegenomineerden Joost Ansems (Human Resources Management, Erik Brouwer (Finance, Taxs and Advise), Paula Timmermans, (Sociaal Juridische Dienstverlening) en Tom Wolvers (Communication and Multimedia Design).

Onderwijsinnovatieprijs

Ook reikte het college van bestuur de Onderwijsinnovatieprijs uit. Die ging dit jaar naar het team Deeltijd van Human Resources Management dat aan de basis stond van het vernieuwen van de voltijd- en deeltijdopleiding en de master. Lof was er voor het combineren van human resources en ICT.

Lees ook: Laura van Ginneken Honoursstudent van het Jaar