Nieuws

Kabinet wil nader onderzoek naar Uithof-tram

Utrecht rekende erop dat het kabinet de knoop over de aanleg van een trambaan tussen Utrecht CS en De Uithof rond Sinterklaas doorgehakt zou worden. Maar de stad moet het doen met een afspraak over weer een onderzoek, zo werd vrijdag bekend.

De second opinion moet uitwijzen dat de stad het niet af kan met alleen busverbindingen. Het gemeentebestuur gaat ervan uit dat die positief uitvalt voor de tram en heeft laten weten blij te zijn met de 112 miljoen euro die het rijk in dat geval voor de aanleg van de trambaan beschikbaar stelt.

De tram naar de Uithof wordt voor 2015 gerealiseerd, zo staat in het coalitieakkoord van het Utrechts bestuur (GroenLinks, PvdA en D66). Voor deze trambaan zoekt het bestuur nog 70 miljoen euro.

Minister Schulz van Haegen van Infrastuctuur en Milieu heeft provincie, regio en stad Utrecht vrijdag ook laten weten dat de A27 en de A12 verbreed gaan worden en dat de Noordelijke Randweg Utrecht (Zuilense Ring en de wegen ten oosten van Overvecht) opgewaardeerd wordt tot een autoweg met ongelijkvloerse kruisingen. De bak bij Amelisweerd wordt verbreed en voor een deel overkapt.