Keuzegids: HU op één na laatste plaats

Met name de technische en economische opleidingen scoren onder de maat.

De Hogeschool Utrecht staat op de één na onderste plaats in de lijst van grotere hogescholen van de Keuzegids. Vorig jaar deelde de HU samen met Inholland de laatste plek.

Inholland blijft hekkensluiter in de dinsdag 18 oktober verschenen Keuzegids HBO Voltijd 2012. De Hogeschool van Amsterdam staat op de derde plaats van onder, net boven de HU. De beste grotere instelling is Avans, gevolgd door de hogescholen Zeeland en Zuyd.

In de Keuzegids scoren met name de technische en economische opleidingen van de HU onder de maat. Onder andere bouwkunde, werktuigbouwkunde, commerciële economie en bedrijfseconomie bezetten een laatste plaats. Maar er zijn ook toppers. Chemie, chemische technologie en medische hulpverlening staan op nummer 1, terwijl bijvoorbeeld pedagogiek, personeel en arbeid en fysiotherapie het ook goed doen.

De Keuzegids baseert de rankings vooral op de meningen van studenten uit de Nationale Studentenenquête, maar weegt ook het studiesucces en de deskundigenoordelen uit de accreditatie mee. De consumentengids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).

Het is niet meer mogelijk om te reageren

1. Het verbaasd mij niks dat de hogeschool van Utrecht zo slecht is. Ik heb er zelf ook gestudeerd en de stof die zij aanbieden is veel te makkelijk en niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld de hogeschool van Den haag waar ik later op heb gezeten. Het is nog makkelijker dan een MBO opleiding denk ik. Ze moeten er echt wat aan gaan doen!

2. Wat een onzin van erry. Ik zit op een technische opleiding van de HU met een NSE-score van 7,6 en de niveau is absoluut niet vergelijkbaar met MBO.. Ik heb hiervoor MBO gedaan en daar kon je 20 uur bij naast werken, terwijl HBO geheel anders is.

3. Ik vind de reactie van Erry inderdaad ook vreemd. Niet alle technische opleidingen zijn zo slecht als hierboven worden afgespiegeld. Chemische technologie heeft op de NSE voor het geheel een 7,6 gehaald. Die worden als topper beschreven terwijl bijvoorbeeld Industriële Automatisering, die ook een 7,6 heeft behaald maar deze als onder de maat wordt beschreven. Een ander voorbeeld van een technische opleiding die het goed doet is TBK. Ook die hebben een hele mooie NSE score maar er wordt niet over gerept.