Nieuws

Koen Stoffers beste studentensprinter

Koen Stoffers (20), student Bouwkunde aan de HU, won afgelopen weekend het Nederlands Studenten Kampioenschap Sprint voor mannen. De derdejaars uit Heukelum bleek op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg alle afstanden (500 meter en 1.000 meter) de snelste schaatser.

Hoe ging de wedstrijd?
‘Naar omstandigheden ging het wel redelijk. In de buitenbaan zaten namelijk veel hobbels. Als je daarop te veel kracht zet, kun je makkelijk onderuitglijden.’

Verrast over de uitslag?
‘Eerlijk gezegd had ik het wel een beetje verwacht. Ik kwam namelijk ook het snelst uit de selectierondes. Ik heb gewoon mijn ding gedaan.’

Is schaatsen te combineren met je studie?
‘Er zit nu veel vooruitgang in mijn schaatsen. Ik train nu ook veel. Dat maakt het soms wel erg lastig, ja. Je moet je aandacht verdelen.’

Kiezen: bouwkunde of schaatsen?
‘Die keuze is heel snel gemaakt. Schaatsen. Je moet er veel voor opofferen. Ik kan bijvoorbeeld niet zo vaak uit als mijn vrienden dat doen. Maar schaatsen is voor mij heel belangrijk.’

En verder?
‘Ik schaats komend weekend ook op de Utrecht City Bokaal. De beste acht schaatsers in die wedstrijd kunnen meteen door naar het NK Sprint. Het wordt een hele opgave om dat te halen, maar ik ga mijn best doen. Beter dan dat kun je toch niet.’