Columns

Komkommertijd

Hoezo komkommertijd? Aan deze vorm van groente ligt het blijkbaar niet. En toch koopt 74% van de Nederlanders dezer dagen de groente niet meer. De telers raken de groene saladevrucht aan de straatstenen niet kwijt, mede dankzij de boycot door Rusland en Libanon. De landen vertikken nog groente in te kopen afkomstig uit Europese landen, wat ervoor zorgt dat agrariërs met kilo’s verse komkommers blijven zitten. Komkommers waar overigens niets mis mee is.

Het zogenoemde ‘EHEC-virus’ schijnt afkomstig te zijn uit Noord-Duitsland waar de bacterie al aan 19 mensen het leven heeft gekost.

Niet alleen in vlees, maar ook in groentes worden de laatste tijd steeds vaker virussen, infecties of bacteriën gevonden die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Q-koorts, Mexicaanse griep, Vogelgriep…

De vraag is tot in hoeverre het voedsel in de supermarkten en groentestallen nog te vertrouwen is. Misschien moeten we even wakker worden, Nederland…