Lifestyle

Le Guess Who?!

Van 26 t/m 30 november klinkt er Canadees geluid uit de boxen van Tivoli, Ekko, SJU, Rasa, Theater Kikker, Plato, dB’s en de Karagdoor. Want dan vindt de derde editie van het Le Guess Who? Festival plaats. En guess what? Trajectum zet de hoogtepunten per dag voor je op een rijtje.

Donderdag 26 november
The Tragically Hip  

Worden dikwijls als de Canadese equivalent van R.E.M. en Pearl Jam bestempeld. In eigen land zijn ze al twintig jaar wereldberoemd en staan ze bekend om hun hoogstaande gitaarrock, vlammende popliedjes en energieke optredens.
Tivoli OG, 20.00 uur

Vrijdag 27 november  
Deer Tick  

Toen bandleider John Joseph McCauley III voor het eerst muziek van country icoon Hank Williams hoorde, zwoer hij resoluut indierock af en richtte Deer Tick op. Nu maakt hij uitsluitend gevoelige, meebrul country en kan hij zich voegen in het rijtje van Uncle Tupelo en Drive-By Truckers.
Ekko, 21.10 uur  

Zaterdag 28 november
Fucked Up  

Het Canadese Fucked Up maken stampende hardcore punk en voegen hier hardcore-vreemde elementen als violen, fluiten en koorzang toe. De band loopt nu met vergevorderde plannen rond om ‘Do they know it’s Christmas’ opnieuw uit te brengen. Bevriende muzikanten van onder andere Vampire Weekend, TV on The Radio en Yo La Tengo hebben al toegezegd mee te doen.  
Ekko, 22.00 uur

Extra:
Na het concert nog energie over? Dan kun je met je concertkaartje gratis terecht voor de rockin’ afterparty in dB’s. Met optredens van Birthday Suits (punk), TV Buddhas (Israëlische White Stripes-versie) en Charlie Megira & The Modern Dance Club (garagerock).  
dB’s, vanaf 22.00 uur   

Zondag 29 november
Patrick Watson and the Wooden Arms  
Vorig jaar bezorgde hij een uitverkocht Tivoli massaal kippenvel. Patrick Watson and the Wooden Arms zijn al meerdere malen de opvolgers van Jeff Buckley genoemd. Maar wie Watson een ordinaire imitator noemt, heeft het mis. Zijn betoverende, experimentele liedjes zijn uniek en zitten vol kleine verrassingen.   
Tivoli OG, 21.45 uur   

Maandag 30 november
Project Le Guess Who? Wat?

’s Middags jammen een zestal verschillende muzikanten (programma nog onbekend) om ’s avonds eenmalig op de bühne te treden.   

Side Events
Naast nieuwe muziek, bestaat er tijdens Le Guess Who? ook een interessant zij-programma. Zo kun je in muziekwinkel Plato terecht voor interviews, discussies en volg je een workshop snaarinstrumenten bouwen bij Yuri Landman. Hij maakte gitaren voor onder andere Liars, Blood Red Shoes en Sonic Youth. Deelnemen kost € 120,- en aanmelden kan via nienke@tivoli.nl  

Passe-partouts voor dit festival kosten € 60,-

Voor meer info en kaarten: www.leguesswho.com  

Gratis naar Le Guess Who? Klik hier voor de prijsvraag