Lezing Rob Hornstra

Gelauwerde fotograaf gaat het morgen hebben over de driehoek fotojournalistiek, politiek en kunst.

Fotograaf Rob Hornstra noemt zich verhalenverteller, aan een losse foto van hem heb je niet genoeg, je moet het geheel zien: de expositie, het boek, de krant. In de desolate gebieden van Rusland maakt hij het grootste deel van zijn werk, waaronder Empty Land, Promised Land, Forbidden Land, dat nu in de faculteit Economie & Management hangt. Morgen houdt hij daar een lezing over de driehoek fotojournalistiek, politiek en kunst.

De expositie die nog tot eind dit jaar op de hogeschool te zien is, is onderdeel van The Sochi Project, een fotojournalistiekproject over een politiek intrigerend gebied in Rusland waar in 2014 de Winterspelen worden gehouden. Hornstra in een interview in Trajectum Magazine: ‘Mijn eerste reis maakte ik in 2003 met het idee dat daar de ideale staat moest zijn: tussen kapitalisme en communisme. Daar ben ik van teruggekomen, maar ik bleef gefascineerd. Er kwam nog een boek en net toen ik dacht er klaar mee te zijn, kwamen Arnold en The Sochi Project. De diepgang past mij. Ik heb geen enkele ambitie de wereld rond te reizen en fotograaf te spelen en elke drie weken een nieuwe serie af te leveren. Ik wil de dingen snappen, nog meer dan de mensen die er wonen.’ 
 
De lezing van Hornstra vindt morgen plaats in zaal 2.E3 in het FEM-gebouw aan de Padualaan 101 tussen 15:30 en 17:00 uur.
 
 
 
 
Reageer!
Deel via...