Nieuws

LSVb’er houdt ermee op

Rob Keetlaer is opgestapt als bestuurslid van de Landelijke Studenten Vakbond. Aanhoudende meningsverschillen zouden de reden zijn, aldus de bond.
‘Nu is het dan officieel’, twitterde Keetlaer afgelopen zaterdag. ‘Ik ben vanaf vandaag niet langer bestuurslid van de Landelijke Studenten Vakbond.’ 
‘We hebben het geprobeerd’, verklaart voorzitter Sander Breur vandaag. ‘Maar met alle waardering voor elkaars inzet, we konden niet goed samenwerken. Het ging vooral over de vraag hoe je tot besluiten komt en met elkaar problemen oplost. Bij de LSVb moet iedereen van het bestuur zich in alle besluiten en standpunten kunnen vinden. Als je dan na zeven maanden nog steeds botst, ondanks wekelijkse evaluaties en teamcoaches, dan is het beter om afscheid van elkaar te nemen.’
Keetlaer studeert communicatie aan de Hogeschool Inholland, waar hij ook actief was in de medezeggenschap. Binnen de LSVb had hij het hbo en onderwijskwaliteit in zijn portefeuille. Onder de vier overgebleven bestuursleden is nog één hbo-student: secretaris Kitty Egelman, die vrijetijdsmanagement studeert, eveneens aan de Hogeschool Inholland.
Vorig jaar stapte LSVb-voorzitter Gerard Oosterwijk op na een conflict over de koers van de vakbond. ‘Als je het hele hoger onderwijs wilt vertegenwoordigen en allemaal tachtig uur in de week werkt, dan kun je zulke problemen krijgen’, aldus Breur.