Mislukte plofkraak pinautomaat in De Uithof

In de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekenden de pinautomaat in de muur van de Spar in De Uithof laten ontploffen.

In de nacht van donderdag op vrijdag 10 april hebben onbekenden de pinautomaat in de muur van de Spar in De Uithof laten ontploffen. De daders zouden zonder buit zijn vertrokken.

De bedrijfsleider van de Spar University, Danny Veld, was als eerste aanwezig in de winkel op vrijdagochtend. Hij is geschrokken van de ravage die hij daar aantrof. ‘Het was echt een puinhoop. Het raam was kapotgeslagen, het koffiemeubel bij de ingang lag helemaal overhoop en het plafond in de kantine kwam naar beneden.’

De daders hebben de pinautomaat laten ontploffen met gas. Op camerabeelden is te zien dat twee personen vervolgens een ruit inslaan om de winkel in te komen. Volgens de bedrijfsleider was het een flinke explosie. ‘Ik heb de camerabeelden gezien. Het was net een bom’, vertelt Veld. De daders zijn daarna heel snel zonder buit vertrokken. Volgende week wordt er een nieuwe pinautomaat geplaatst.

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...