Nieuwe bestemming voor spaceboxen

Ze worden gebruikt voor de huisvesting van jongeren, vluchtelingen en voor maatschappelijke opvang.

De spaceboxen die huisvesting boden aan studenten in De Uithof krijgen een nieuwe bestemming. Studentenhuisvester SSH heeft alle 234 stapelbare containers verkocht. Ze worden gebruikt voor de huisvesting van jongeren, vluchtelingen en voor maatschappelijke opvang.
 
Begin dit jaar zijn er twaalf exemplaren verkocht aan zorginstelling Lister voor een woonproject voor mensen met psychiatrische problemen. De overige 222 spaceboxen zijn verkocht aan Blauw Estate (156 stuks) en Creative Living (66 stuks). Blauw Estate gebruikt ze voor huisvesting van vluchtelingen in Aken. Creative Living plaatst de wooncontainers in Almere voor jongerenhuisvesting.
Johanna
De 234 spaceboxen boden van 2004 tot juni 2013 woonruimte aan studenten aan de Bolognalaan in Utrecht Science Park. Daarna heeft de SSH ze verwijderd om met de bouw van studentencomplex Johanna te kunnen beginnen.
 
De SSH is op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Na enkele pogingen leek deze te zijn gevonden aan de Archimedeslaan, maar begin dit jaar bleek dat de eigenaar het terrein niet lang genoeg beschikbaar kon stellen. De SSH is vervolgens op zoek gegaan naar een andere oplossing.
 
 
Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...