Nieuws

Amersfoort broedt op muziekopleiding

De gemeente Amersfoort houdt zich serieus bezig met de plannen voor een lichte muziekopleiding.

 
Dit laat een woordvoerster van cultuurwethouder Arriën Kruyt weten. Zij spreekt hiermee tegen dat de ambitieuze plannen in de koelkast zouden zijn beland.

Initiatiefnemer Alexander Beets sprak enkele weken terug in De Amersfoortse Courant zijn ongenoegen uit over het uitblijven van respons bij de gemeente. Hij had, na het indienen van een gedetailleerd plan, een half jaar lang niets van de wethouder vernomen.

Volgens de woordvoerster wordt momenteel onderzocht wat de mogelijkheden zijn. ‘Het opzetten van een opleiding is niet alleen een zaak van de gemeente, maar ook van het ministerie van Onderwijs. Het onderzoek is gaande en over ongeveer twee maanden hopen we meer duidelijkheid te verschaffen.’ Tegen die tijd zal de gemeente ook contact opnemen met Beets.

De laatste is bekend als musicus, organisator van evenementen -waaronder Amersfoort Jazz- en docent aan de Fontys Rockacademie in Tilburg. Volgens Beets is Amersfoort helemaal toe aan een beroepsopleiding op het gebied van de lichte muziek.

Beets: ‘De stad groeit en groeit en heeft een rijke muziekcultuur. We zijn helemaal klaar voor een school op zowel hbo- als mbo-niveau. Het is dé gelegenheid voor Amersfoort om een opleiding te hebben die excelleert!’