Nieuws

Spar Uithof overvallen op zondagavond

De Spar Express op De Uithof is verrast door een gewapende overval. De dader ging er met een onbekend geldbedrag vandoor nadat hij een vuurwapen liet zien.

De manager van de Spar, John Broering, was niet aanwezig toen de overval plaatsvond. Hij is ondersteboven van het voorval, maar kan wel vertellen wat zijn medewerkers meemaakten. ‘Wat er gebeurde, is heel simpel. Twee werknemers bevonden zich achter in de winkel en een werknemer stond bij de kassa. Dat maakt het natuurlijk makkelijk om iets uit te halen. De man zag zijn kans en vroeg om een pakje sigaretten. Toen de kassa openstond, haalde hij opeens een pistool uit zijn binnenzak en vroeg om de inhoud van de kassa. Dat was het eigenlijk. Hij heeft er ook niet agressief mee op iemand gericht’. Volgens Broering heeft de cassière de man het geld mee laten nemen, want ‘wat moet je anders?’ 
 
Het is duidelijk dat de man een goed moment had uitgekozen. De winkel was vrijwel uitgestorven waardoor het makkelijk was voor de dader om snel toe te slaan. Nadat hij was ontsnapt, werd Burgernet ingeschakeld, maar zonder success. 
 
Er vielen gelukkig geen gewonden. Volgens Broering waren de aanwezige werknemers niet zo geschrokken dat ze er last van zouden krijgen.
 
De andere ondernemers rondom de Spar zijn ook op de hoogte van de diefstal. Mo van het Shoarma-Dönerpaleis komt zijn steun betuigen. Met twee flessen Raki hoopt hij zijn collega Broering wat troost te bieden.

UPDATE
De overvaller was gekleed in een blauwe jas, droeg een petje, had hij een ongeschoren gezicht en sprak Nederlands met een accent. De politie vraagt studenten die getuige waren van de overval contact op te nemen met  Ronny Rakim van de recherche Utrecht: 0900-8844.