Nieuws

Trajectum wordt Ingmar

Wat is Utrecht zonder Ingmar Heytze en wie is Ingmar Heytze zonder Utrecht? De dichter en zijn stadje hebben een eeuwig verbond met elkaar. Door de woorden van Heytze komt Utrecht tot leven. En Utrecht geeft Heytze inspiratie tot meer.
Het decembernummer van hogeschoolmagazine Trajectum heet voor één keer ‘Ingmar’. Daarin presenteert Heytze als gasthoofdredacteur zijn keuze van cultureel talent in Utrecht. Het thema is, hoe kan het ook anders, talent en cultuur in Utrecht.
Met Jeroen van Merwijk praat hij over kunst in Nederland, van ontwerper Ferry Meewisse heeft hij een tas, singer-songwriter Eefje de Visser prijkt in zijn cd-kast, schilder Dennis Teunissen houdt in zijn schilderijen de Cereol-fabriek levend en dichteres Ellen Deckwitz zit samen met hem in het Utrechtse dichtersgilde. Volgens Ingmar Heytze hebben deze Utrechters de creatieve vibe te pakken.
Verder in het nummer: waarom moet Utrecht (geen) culturele hoofdstad worden, hoe belangrijk vindt de gemeente Utrecht dichters (een klein beetje) en hoe poetisch is een rapper?
Het magazine verschijnt donderdag 8 december en zal op diverse locaties in de stad liggen. Deze speciale editie is een vervolg op het decembernummer van 2010. Toen nam burgemeester Aleid Wolfsen als gasthoofdredacteur eenmalig Trajectum over.