Kort

Nijmeegs introfestival afgelast, Utrechtse UIT voegt extra festivaldag toe

Het geplande introductiefestival op het Honigterrein in Nijmegen gaat niet door. De coronamaatregelen maken de organisatie onmogelijk, schrijft magazine Vox van de Radboud Universiteit. Dansen en optreden van bandjes zijn niet te rijmen met de anderhalvemeterregel en vaste zitplaatsen.

De mogelijke versoepelingen die half augustus worden aangekondigd, bieden geen soelaas. ‘Dat zou te kort dag zijn om alles geregeld te krijgen, zoals een nieuwe vergunning’, zegt introductiecoördinator Dionne Aldus. De organisatoren werken aan een alternatief programma met onderlinge afstand en zitplaatsen.

De Utrechtse UIT gaat nog steeds in hybride vorm door: met 2000 fysieke deelnemers en 2000 online. Van 16 tot en met 18 augustus geldt de anderhalvemeterregel en wordt gewerkt met shifts, bijvoorbeeld voor de informatiemarkten in het Griftpark en het culturele programma in TivoliVredenburg.

Donderdag 19 augustus is een extra festival georganiseerd in het Griftpark. Hier zijn geen beperkingen zoals afstand houden. Om toegang te krijgen moeten bezoekers een vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag kunnen tonen. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het festival op donderdag en voor de online UIT. De fysieke introductie is uitverkocht.