Nieuws

‘Nog zeven minuten!’

‘Eitje’, zegt Debby Goedknegt, docent bouwtechnische bedrijfskunde na een half uur spinnen op de Daktuin, waar deze week de SURE-week plaatsvindt, een week in het teken van duurzaamheid. Maar Goedknegt geeft dan ook body attack op een sportschool. Ook Remko van der Lugt, lector co-design, is wel wat fysieke arbeid gewend. Hij doet in het dagelijks leven aan hardlopen en marathon-kanoën. 

Samen met Erlijn Eweg (programmamanager duurzaamheid in onderwijs en onderzoek), Kathelyn van der Ham (projectleider duurzame ontwikkeling) en Rien van der Stigt (docent-onderzoeker bij lectoraat techniek en innovatie) vormen zij het stoere vijftal dat vandaag vanuit de faculteit Natuur en Techniek een half uur op de pedalen staat. 
 
‘Vorig jaar viel het vies tegen maar toen hadden we ook een beul van een instructeur’, zegt Van der Stigt na de laatste minuten. ‘Het viel me nu alles mee.’ De vijf doen het vooral omdat het leuk is samen met collega’s iets te doen én het is voor het goede doel, want ze worden gesponsord door hun omgeving en dat geld gaat naar het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.
 
De vijf krijgen er ook nog wat voor terug. Een gratis healthcheck: bloeddruk, longtest, cholesterol, vetpercentage. De hele mikmak. Kathelyn van der Ham (nog nahijgend, met een grote fles water in haar hand): ‘Achteraf is sporten altijd lekker. En volgens mij krijgen we zo ook nog een gratis massage.’
 
 
 
 
De SURE-week duurt t/m vrijdag 21 juni. Met op dinsdagmiddag het Kennisdebat ‘Doe het lekker zelf!’, op woensdag slimme studenteninitiatieven, donderdag duurzame filmavond en vrijdag de HU Duurzaam Doen Kennisconferentie. Alle activiteiten zijn op de Daktuin, op het dak van de Universiteitsbibliotheek. 
 
Foto's: Tirzah Schnater