Kort

Noodreparaties aan tram-en busbaan Utrecht Science Park

Regiotram Utrecht laat in de nacht van 31 maart op 1 april noodreparaties uitvoeren aan lijn 22. Het gaat om werkzaamheden aan de toplaag van het asfalt op de gecombineerde tram- en busbaan, meldt Regiotram Utrecht op hun website. De noodreparaties zijn nodig omdat de asfaltlaag gebreken vertoont.

Sinds de ingebruikname van lijn 22 in 2019 zijn al meerdere keren reparaties uitgevoerd aan deze toplaag. Het is de bedoeling dat de asfaltlaag in de zomer van 2021 volledig vervangen wordt. Herstelwerkzaamheden zijn in de tussentijd noodzakelijk. Tijdens deze werkzaamheden worden gaten in het asfalt gefreesd en opnieuw gevuld. De machines die daarvoor zorgen kunnen tijdelijk geluidsoverlast geven.

De vervanging van de asfaltlaag is een tegenvaller aan de veelbesproken Uithoflijn. De aanleg van het tramtraject tussen Utrecht Centraal en het Utrecht Science Park leverde al eerder financiële problemen op. Het project liep anderhalf jaar vertraging op en de lijn kostte 486 miljoen euro, 84 miljoen euro meer dan begroot.