Nieuws

‘Onze’ HỘi Anh opent tweede filiaal op Utrecht Centraal

De Uithof
Foto: Kees Rutten

Aanstaande vrijdag opent Vietnamees restaurant HỘi Anh een tweede filiaal aan de Stationspassage 9. Tot nu toe waren ze alleen te vinden in de Foodcourt op Padualaan 101, maar de familie Luu heeft grotere ambities.

De zusjes Luu zijn hun restaurant in de Foodcourt samen begonnen in 2016. Na jarenlange ervaring in verschillende marketingfuncties besloten ze hun krachten te bundelen. Naar eigen zeggen ‘uitgerust met een flinke dosis zelfspot en gevoel voor humor’ werkten ze hard en veel. Met hun hechte familie hebben ze de generatie oude recepten licht getweakt om ze toegankelijker te maken voor de Nederlandse eter.

Eerder interviewden we Anh McCrae-Luu al, als één van de horeca-eigenaren die na de zomer wél zouden terugkomen in De Uithof, door keihard door te bikkelen. Helaas zijn de sappige hamburgers van STREAT inmiddels verdwenen. McCrae noemt het ‘een grote stap voor ons in deze gekke coronaperiode,’ maar ze gaat hem met groot vertrouwen aan, samen met haar zus.

Op je gemak bij de familie

Eerder zei medewerker Tessa aan Trajectum dat ze zich meteen thuis had gevoeld bij HỘi Anh. ‘Anh’s tante moet ik ook tante noemen. Dat is voor mij heel normaal, thuis moest ik oudere mensen altijd oom of tante noemen. ‘…. als we elkaar op iets aanspreken, doen we dat voorzichtig, met respect. Ik ben geen bluffer en heb nooit geleerd mezelf op de voorgrond te zetten. Dat hoeft hier gelukkig ook niet.’

Tante Chi en Papa Ba

Wederom een ‘brandschone’ zaak

In de nieuwe folder lees je over de familie. De grapjes van tante Chi, waar je óók altijd bij kunt uithuilen. Papa Ba die niet achter de toonbank mag staan, omdat hij al het eten gratis uitdeelt of ze zelf opeet. Over hun voorliefde ronde elementen in het interieur, rotan manden, en brandschone aanrechten.

Het nieuwe filiaal is voorlopig alleen voor afhaal. Op een dag zul je er weer kunnen neerstrijken aan een tafel. Als het zover is, zal het voelen, zo schrijven ze zelf, ‘alsof je de keuken van een lievelingstante binnengaat. Altijd iemand om mee te praten, een mix van oosterse geuren die op je af komen en een liefdevolle HOI, waardoor je je meteen thuis voelt.’

Familie Luu

Ook interessant: Sinterklaas, foodcourts en recepties werken samen ‘voor een glimlach en een goed gesprek.’