Nieuws

Pas op, de tram rijdt echt!

Jawel, het is zover: de nieuwe tram gaat rijden! Overdag, in de openbare ruimte, zonder verkeersregelaars. ‘De laatste, beslissende fase’, noemt de projectorganisatie achter de Uithoflijn deze stap, die vandaag, donderdag 28 februari, ingaat.

Alleen kunnen bij deze laatste testfase de passagiers nog niet mee. Ze willen eerst oefenen met het rijden op de klok, het trainen van de trambestuurders en het voorbereiden op allerlei situaties.

Vanmiddag rond half 3 heeft de projectorganisatie een feestelijk momentje bij halte Padualaan. Wellicht krijg je dan de kans om de tram even van binnen te bekijken.

Bus 12: nog even

En wanneer die tram nou echt voor iedereen gaat rijden? ‘Zeer waarschijnlijk in december van dit jaar’, meldt de organisatie op haar website. Ze wil minimaal vijf maanden proefrijden zonder passagiers en het kan zijn dat de lijn nog voor december gaat rijden. Vanaf dan bestaat buslijn 12 niet meer. Het wordt straks tramlijn 22.

By the way: wie een tram tegenkomt, moet ook even weten wat de regels zijn. Een tram heeft namelijk altijd voorrang, tenzij het anders is geregeld met verkeerslichten, verkeersborden of verkeerstekens. Beetje opletten dus…