Nieuws

Paul Go verkozen tot Docent van het Jaar

Paul Go, docent bij de opleiding mediatechnologie van de faculteit Natuur en Techniek, mag zich Docent van het Jaar 2011 noemen. De publieksprijs ging naar Roderick Udo, docent accountancy en bedrijfseconomie bij de faculteit Economie en Management (FEM).

De finale van de verkiezing van de Docent van het Jaar vond donderdagavond 7 april plaats in een vrijwel volle collegezaal op de FEM. Ten opzichte van de vorige finales waren er opvallend veel studenten om hun favoriete docent aan te moedigen.

Winnaar Go (foto) krijgt een geldbedrag van 1000 euro en een beeldje; de andere
finalisten gaan met 250 euro naar huis. Dat waren Henry van Kraanen (faculteit Educatie in Amersfoort en Utrecht), Joost Ansems (faculteit Maatschappij en Recht) en Simone Hackett (faculteit Communicatie en Journalistiek en Economie en Management).

De jury bestond uit collegelid Huib de Jong, de Docent van het Jaar 2010 Veysel Tan en de winnaars van de Machtigste Student 2010: Arie van Scheepen en Maurits Bruin. Zij beoordeelden de docenten onder meer op het minicollege dat zij tijdens de finale gaven, rapportages van leidinggevenden en de toelichting van studenten bij de nominaties.

In januari werden alle studenten van HU opgeroepen hun favoriete docent te nomineren. De twintig docenten met de meeste aanmeldingen vormden de longlist. De volgende stemronde leverde de vijf finalisten op.

Het is de derde keer dat Trajectum en Studium Generale de verkiezing organiseerden.