Nieuws

Pieter Broertjes blijft lector

Pieter Broertjes blijft aan als lector bij de faculteit Communicatie en Journalistiek. Hij kondigde maandag 10 mei aan per 1 juli te stoppen als hoofdredacteur van de Volkskrant.

Het lectoraatschap van Broertjes blijft gecontinueerd, bevestigt Matthijs van de Schaft, directeur van het Kenniscentrum Communicatie en Journalistiek. De part-time aanstelling van een dag in de week wordt gehandhaafd. ‘Pieter’s rol in het kenniscentrum als bijzonder lector is onverminderd waardevol’, stelt de directeur. Op 31 maart leidde hij voor de tweede keer het HU-debat over de toekomst van de hbo-professional. Het is niet bekend wat Broertjes na juli gaat doen.

De hoofdredacteur werd in 2006 aangesteld als lector, samen met journalist/historicum Ad van Liempt en PvdA-voorman Jacques Wallage. De laatste is medio 2008 als lector teruggetreden omdat hij het niet kon combineren met zijn toenmalige functie als burgemeester van Groningen. Bijzondere lectoren vervullen hun functie naast hun reguliere betrekking.