Nieuws

Prijs voor beste studentenbedrijf

Studentenbedrijf Greeny Games heeft de regionale prijs voor ‘beste overall studentenbedrijf’ in de wacht gesleept. De jonge ondernemers zijn afkomstig van de opleiding small business en retail management in Amersfoort en kregen de prijs voor hun spel ‘Greeny’.

Greeny is bedoeld voor basisschoolleerlingen vanaf 8 jaar. Door het spel worden ze zich bewust van het verschil tussen milieuvriendelijke en -onvriendelijke energie. Met het verzamelen van grondstoffen worden punten verdiend. Groene energie levert veel punten op, slechte energie weinig of zelfs strafpunten. ‘Er is veel aandacht voor het milieu in de media, maar met name gericht op volwassenen. Wij bereiken met Greeny de jongere doelgroep’, zegt Gregor Destrée, mede oprichter van Greeny Games.

Het belangrijkste criterium voor de overallprijs is ondernemerschap.  De jury oordeelde unaniem dat Greeny Games de hoofdprijs van 500 euro in ontvangst mocht nemen. Naast de benoeming van een overallwinnaar deelde de vakjury ook prijzen uit voor standinrichting en klantbenadering. Ook hier gingen HU-studenten met de prijzen aan de haal. Fenestra SC won met hun parfum Divina Rosa de prijs voor beste stand. In de categorie klantbenadering eindigde Amy Jewels SC op de eerste plaats. Hun idee bestond uit een parfumhouder dat als sieraad gedragen kan worden.

De prijs en de marktdag zijn een initiatief van de Stichting Jong Ondernemen. 75 studentenbedrijven uit de regio Midden-Nederland en Flevoland deden mee. Zij runnen een jaar lang een eigen bedrijf om te leren wat ondernemen precies inhoudt. Het is de derde keer dit jaar dat studenten hun eigen producten tijdens een marktdag verkopen.