Nieuws

Prijzenregen op HU-onderwijsfestival

Op het podium van dj Gerard Ekdom zijn tijdens de afterparty van het Onderwijs & Onderzoek Festival de jaarlijkse prijzen bekend gemaakt en uitgereikt. En de prijs gaat naar…..

Tot Onderwijsinnovatieteam van het Jaar is gekozen het multidisciplinaire team van de Master Data Driven Business (foto). Dit is een samenwerkingsverband van het Institute for People & Business en enkele andere instituten. De master is opgezet over de grenzen van instituten heen, benadrukte teamlid Sanne Woerde.

Memo Kara Khalil van de opleiding Leraar Engels (Instituut Archimedes) is Honoursstudent van het Jaar. Hij is oprichter van HU Home, een organisatie die op diverse manieren vluchtelingen aan de HU steunt. Gevraagd naar een tip voor andere studenten zegt hij: ‘De weg naar succes is niet geplaveid, er zijn altijd problemen en drempels. Maar je moet volhouden, je ding doen en dan komt het goed.’  

Docent van het Jaar is Amin Asad. Hij komt van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (Instituut voor Recht). Hij combineert passie en enthousiasme met het uitstralen van rust. Asad is naar eigen zeggen een positief persoon. Hij koos daarom op het podium van Gerard Ekdom voor het welbekende en aanstekelijke liedje Happy van Pharrell Williams. Asad voelt zich ‘super vereerd’ met de prijs. ‘Het is het mooiste compliment dat je van studenten kunt krijgen.’

Als Onderzoeker van het Jaar viel de keus op Anand Sheombar, onderzoeker bij het lectoraat Procesinnovatie & informatieystemen. Hij legt de verbinding met onderwijs en beroepspraktijk én met andere instituten. Hij doet onderzoek met de wereld als speelveld, meldt het juryrapport. Zijn tip: sta open voor ideeën van collega’s. ‘In samenwerking kunnen we nog krachtiger worden’, meent hij.

Ook interessant: Pedagoog Gert Biesta: ‘In Nederland mag veel, maar het moet eerst georganiseerd worden’