Simone van Laar naar finale voorleeswedstijd

Pabo-studente wint provinciale finale en vertegenwoordigt de HU tijdens de landelijke finale op 27 mei.

Pabo-studente Simone van Laar is de winnaar van de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstijd. Zij zal de HU vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 27 mei in TivoliVredenburg.

De provinciale voorronde werd vrijdag 27 maart gehouden in theater De Kom in Nieuwegein. Van Laar studeert aan de pabo in Utrecht (onderdeel van de HU) en nam het op tegen Maroesja Kool van de pabo in Amersfoort (eveneens van de HU) en een studente van de Marnix Academie in Utrecht.

Intonatie
Van Laar las voor uit het boek Soldaat Wojtek van schrijfster Bibi Dumon Tak. ‘Een absurd maar waargebeurd verhaal en door haar intonatie zie je wie er aan het woord is en word je meegenomen in het verhaal’, zegt de jury in een persbericht. De kandidaten werden beoordeeld op overtuigingskracht, articulatie en de manier waarop zij de zaal meenemen.

De jury bestond uit Hans Martijn Ostendorp, burgemeester van Bunnik, kinderboekenschrijver Marcel van Driel en Dorien Nannings van Leesplein, een website voor kinder- en jeugdboeken. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Lezen en moet kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool stimuleren om te lezen.

 

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...