Nieuws

Stage: fietsen door Europa

Zes tweedejaars studenten culturele en maatschappelijke vorming (CMV) aan de Hogeschool Utrecht fietsen vanaf 20 april voor hun stage acht weken door Europa om internationale samenwerking te verbeteren.

Het zestal reist van Utrecht naar Freiburg, München, Wenen, Brno en Budapest om uiteindelijk rond 10 juni te eindigen in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Tijdens de reis onderzoeken de studenten wat jonge Europeanen verbindt en hoe ze elkaar kunnen versterken.

Fiets

Het reizen doen ze op de fiets. ‘Die geeft ons een onbeperkte vrijheid en ook een traagheid waardoor we de omgeving werkelijk in ons op kunnen nemen. We zijn minder gebonden aan vaste routes en tijd, waardoor we gemakkelijker open staan voor interessante verrassingen die op ons pad komen (of juist 50 km van onze route af liggen)’, stelt de organisatie op haar website.

Het groepje zal dus weer en wind trotseren voor dat ene doel, mensen verbinden. ‘We zullen ons onderdompelen in nieuwe culturen, in contact komen met de “locals”, kamperen in de bossen of ons juist begeven in drukke stadsharten.’