Student Style

Student Style – Nathalie

Student Style Nathalie

‘Ik ben een dinofan!’

Nathalie (21, tweedejaars Journalistiek)

Jouw stijl? ‘Vrij modieus. Ik ga met de mode mee. Ik hou wel van wat aparter dan wat de meeste mensen dragen. Ik kan me herinneren dat ik als kind plateauzolen wilde, mijn moeder vond dat gek. Niet veel later liep iedereen er op.’
Inspiratie? ‘Ik hou in de gaten wat op straat wordt gedragen en wat in etalages hangt. Zoals cargo broeken, die ik nu ook draag. Verder ben ik fan van Viktor&Rolf en Balmain, daar haal ik ook inspiratie uit.’
Shoppen? ‘Bershka en Stradivarius. In Utrecht zitten ze heel handig naast elkaar.’
Slow Fashion Summer?Goed initiatief! Wie weet ga ik er aan mee doen. Mode is niet goed voor het milieu, om één spijkerbroek te maken heb je al iets van tienduizend liter water nodig. Ik probeer al minder te kopen. Alleen stukken die ik echt veel ga dragen. En ik krijg soms kleding van m’n nichtjes uit ’t Gooi.’
No go?Low waist broeken. Die vind ik nogal ordinair, je kunt er niet eens fatsoenlijk in bukken.’
Mooi aan jezelf? ‘Mijn blauwe ogen. Die heb ik als enige in de familie.’
Minder mooi? ‘Mijn heupen zijn iets te breed, daardoor kon ik geen model worden.’

Student Style Nathalie

Muziek? ‘Mainstream. Ik luister graag naar de Top 40 op Qmusic of de iTunes Top 30 op 538. En ik ben fan van de Franse zanger Maître Gims. Ik hoorde zijn muziek altijd wanneer we in Frankrijk op vakantie waren. Zulke mooie melodieën en zang. Binnenkort treedt hij op in TivoliVredenburg, daar ga ik uiteraard heen.’
Film?Jurassic Park! Als ik van iemand hoor dat die het nog niet heeft gezien, moet ie het samen met mij kijken. Ik ben een dinofan! Mijn vader graaft fossielen op, daar ben ik door aangestoken. Ik heb een dinosaurusmodel op m’n kamer staan en talloze boeken, T-shirts, noem maar op. M’n vader en ik gaan elk jaar naar de fossielenbeurs in Harderwijk.
Tv? ‘Soms zet ik RTL4 op, die zender stond thuis ook altijd aan.’
Series?Stargate, een oude sci-fi serie, die heeft een vriendin aangeraden. Er zijn tien seizoenen dus ik kan nog even vooruit.’
Boek? ‘Jurassic Park natuurlijk! En andere boeken over dino’s.’
Hobby? ‘Ik heb een eigen make-up account op Instagram, voor vooral oogschaduw.’
Sport? ‘Niet meer. Het bureau dat me als model had gescout, stelde als eis dat m’n heupen een paar centimeter smaller moesten. In die tijd ging ik elke dag naar de sportschool en zwom ik veel. Het hielp net te weinig, het scheelde één centimeter.’
Nieuws? ‘De apps van RTL Nieuws en het AD.’
Politieke partij? ‘Ik heb de Stemwijzer ingevuld en daarna de standpunten vergeleken van de partijen die bovenaan stonden. Ik kwam uiteindelijk uit bij de PvdA.’
Hoe lang kun je zonder telefoon? ‘Ik ben best wel verslaafd. Maar ik ben m’n telefoon ook wel eens vergeten, die dag voelde uiteindelijk juist heel relaxt.’
Bijbaan of stufi? ‘Ik heb een klein baantje als administrator van een dress up community website.’

Waar woon je? ‘Op kamers in Utrecht.’
Lievelingsplek in Utrecht? ‘Hoog Catharijne.’
Ontbijt? ‘Wat crackers. Ik ben meer van de brunch, dan neem ik bijvoorbeeld een broodje eiersalade of een ham-kaascroissantje.’

Zin van het leven? ‘Gelukkig en gezond zijn. Het leven draait in ieder geval niet om geld.’
Grootste angst? ‘Dierbaren verliezen.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Een 7. Ik zou meer leuke dingen willen doen, er op uit in plaats van dat ik achter m’n laptop blijf hangen.’

Drank of drugs? ‘Drank. Liefst een Smirnoff Ice.’
Vlees of vega? ‘Vlees.’
Elke dag pizza of keukenprinses? ‘Pizza, helaas. Gister heb ik nog een curry laten aanbranden. Ik probeerde zo’n verspakket uit. Ik blijf oefenen.’
Blind of doof? ‘Doof.’
Hond of kat? ‘Hond.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Instagram.’
Nederlander of Europeaan? ‘Nederlander.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Comfortzone.’

Wat wil je later worden? ‘Nadat ik als model was gescout heb ik een tussenjaar genomen om te kijken of dat wat zou worden. M’n heupen bleken te breed. Nu zou ik het liefst schrijven over mode, beauty en lifestyle. Een droomopdrachtgever is natuurlijk de Vogue. Maar het belangrijkste is dat ik iets doe waar ik me happy bij voel, wat het ook wordt.’