Nieuws

‘Studentenblog over orkaan Sandy sneller dan CNN’

Derde- en vierdejaars studenten journalistiek blogden live vanuit New York over de orkaan Sandy, tot vorige nacht de stroom uitviel. Het blog is door verschillende landelijke kranten en nieuwszenders opgepikt. 

De studenten zijn in New York om de Amerikaanse verkiezingen te volgen, maar Sandy gooide roet in het eten. Voordat de storm aan land kwam hebben de studenten razendsnel een journalistiek centrum opgericht om het nieuws te verslaan. 
 
Om 2.05 schrijven de studenten: ‘Wij houden er mee op. Zonder stroom kunnen we onmogelijk het nieuws uit de hele stad volgen. Als we stroom hebben, komen we terug!’
 
Het blog van de studenten wordt onder andere door De Volkskrant en NRC Next gevolgd en had in korte tijd 3500 pageviews. De studenten hebben afgelopen maandag meteen na aankomst het blog in het leven geroepen en zijn de straat opgegaan om het nieuws te verslaan. ‘Bij ons in de buurt was een pand ingestort, dus daar waren we snel bij. Eerder dan CNN en andere zenders’, vertelt studente Lotte Grimbergen in het AD.  
 
Volgens RTV Utrecht maken de studenten het momenteel goed. Ze hebben er een spannende nacht op zitten, maar ze overleefden de storm. Morgen vertrekken de studenten naar Washington voor hun eigenlijke reisdoel: verslaggeving van de presidentsverkiezingen.