Nieuws

Studentendemonstratie in De Uithof

Utrechtse studenten demonstreren vrijdag 10 december in De Uithof tegen bezuinigingen op het onderwijs.

Zij keren zich onder meer tegen de verhoging van het collegegeld bij studievertraging en afschaffen van de studiebeurs voor de masterstudie. ‘Ook eisen we de steun van Utrechtse onderwijsbestuurders aan studenten en medewerkers in het protest tegen onderwijsbezuinigingen’, melden de studenten.

Oproepen tot de actie zijn verschenen op Facebook en de website van Studenten Protest Utrecht. De organisatoren beloven een ‘lawaaidemonstratie’ die eindigt met een ‘ludieke actie’. Het protest begint om 12.30 uur bij het Minnaertgebouw aan de Leuvenlaan 4.

Dinsdagavond 14 december vindt er aansluitend een actiebijeenkomst plaats in de Universiteitsbibliotheek in De Uithof. Er zijn komende vrijdag ook demonstraties aangekondigd in Amsterdam en Nijmegen.

UPDATE USF Studentenbelangen en StudentenGroep Sociale wetenschappen hebben het Utrechtse Verenigde Studentencomité opgericht. Donderdag 9 december is er een spoedberaad over de kabinetsplannen. Het beraad is vanaf 18:30 in het Ruppertgebouw in zaal Rood in De Uithof.