Nieuws

Studentenflat op terrein ziekenhuis

Het terrein van het Antoniusziekenhuis in de Utrechtse wijk Kanaleneiland wordt een walhalla voor studenten en jongeren. Er verrijst een complex met ruim 500 studentenkamers. Daarnaast wordt het ‘beddenhuis’ verbouwd tot startersappartementen of een hotel voor backpackers. De ‘zusterflat’ is al verbouwd tot studentenwoningen.

Dat zijn volgens het AD Utrechts Nieuwsblad de aangepaste plannen van projectontwikkelaar Veluwezoom Verkerk. Aanvankelijk was het de bedoeling om duurdere woningen te bouwen, maar door de crisis is dit niet haalbaar. Het terrein komt vrij omdat de locatie Oudenrijn van het St. Antoniusziekenhuis in september de deuren sluit. 
 
Nieuw in de plannen is de studentenflat: die wordt 72 meter hoog, telt 22 verdiepingen en herbergt 514 studentenwoningen. Elders komen ook nog enkele tientallen eengezinswoningen en zo’n honderd grotere appartementen. Ook is er plaats voor dienstverlening op het gebied van gezondheidszorg en welness. Projectontwikkelaar Verkerk zegt dat het project een belangrijke impuls geeft aan Kanaleneiland, dat wordt gezien als een probleemwijk. ‘Het zal de wijk versterken in leefbaarheid en dynamiek’, vertelt Verkerk aan de krant.