Nieuws

Studentenhuizen genomineerd voor verkiezing

Twee studentenhuizen uit Utrecht en één uit Amersfoort doen mee aan de Studentenhuis van het Jaar-verkiezing van Studenten.net. De verkiezing is een zoektocht naar het ultieme studentenhuis.

Studenten uit heel Nederland die een huis, gang of verdieping delen met minimaal drie bewoners konden zich aanmelden voor de verkiezing. Aan de studenten werd onder meer gevraagd naar een omschrijving van het huis, de gezamenlijke activiteiten, hoeveel kratten bier er per week doorheen gaan en hoe vaak ze samen eten. Daarnaast moesten de studenten foto's insturen van het huis en de bewoners.

En dat deden De Remise uit Amersfoort en de Utrechtse studentenhuizen Huize ASW en IBB 59. De Remise staat naar eigen zeggen bekend om haar huisfeesten. Het laatste feest trok bijvoorbeeld meer dan 200 man. Ook Huize ASW houdt van huisfeestjes. Zij organiseren minimaal twee feesten per maand. Volgens de bewoners gaan er elke week minimaal 5 flessen wijn doorheen. De studenten van IBB 59 drinken liever bier. IBB 59 geeft één keer per jaar een groot huisfeest. De entree is zeven euro, het bier onbeperkt. 

Stemmen op alle studentenhuizen kan hier. Maandag 12 mei wordt bekendgemaakt welke twaalf studentenhuizen de meeste stemmen hebben gekregen en daarmee een plek in de halve finale hebben behaald. De finale vindt begin juni plaats.

Foto: studentenhuisvanhetjaar.nl – (Het huis IBB 59 in Utrecht)