Studiemarathon

Drie dagen lang non-stop studeren als actie voor investeringen in het hoger onderwijs.

Drie dagen lang non-stop studeren als actie voor investeringen in het hoger onderwijs. Studenten willen op deze manier warmlopen voor de landelijke demonstratie van 21 januari. De eerste 24 uur wordt er gestudeerd in Utrecht. Daarna gaat de marathon verder in Groningen en Amsterdam.

‘We willen laten zien dat studenten gemotiveerd zijn en graag willen studeren,’ vertelt UU-student en medeorganisator Max Patelski (21). ‘Dat willen we op een positieve manier doen,’ voegt hij toe.

Tijdens de marathon, die wordt gehouden in een universiteitsgebouw aan de Bijlhouwerstraat, kunnen studenten vrij komen en gaan. ‘We hopen natuurlijk dat er zoveel mogelijk mensen komen studeren. Of dat nou voor twee of voor achttien uur is, dat maakt niet uit.’

Het Studiemarathon Comité stelt momenteel een programma vast. De bedoeling is om ‘een breed scala aan onderwerpen aan te bieden.’ Naast docenten mogen ook studenten zich aanmelden om een college te geven.

Het Utrechtse comité bestaat uit tien universiteitsstudenten. Er is ook een website gelanceerd.

De marathon, of beter gezegd ‘estafette’, begint op maandag 17 januari in Utrecht, om negen uur ‘s ochtends. Op dinsdag geven de studenten daar het stokje door aan Groningen. De laatste 24 uur wordt er in Amsterdam gestudeerd.

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...