Studiepunten voor voorlezen

De studenten gaan bijvoorbeeld voorlezen op scholen of dansles geven.

De Utrechtse studentenhuisvester SSH gaat samenwerken met welzijnsorganisaties om
studenten maatschappelijk werk te laten doen in Kanaleneiland.

De
studenten gaan bijvoorbeeld voorlezen op scholen of dansles geven. In ruil daarvoor krijgen ze wellicht studiepunten of huurkorting. Dat is de uitkomst van een op initiatief van SSH gehouden onderzoek van
studenten Sociale Geografie aan de Universiteit Utrecht naar
maatschappelijke betrokkenheid van bewoners van SSH-panden in
Kanaleneiland en Overvecht.

Een van de belangrijkste uitkomsten
van het onderzoek is, dat studenten wel maatschappelijk werk zouden
willen doen, maar dat ze niet weten waar ze terecht kunnen. ‘Studenten
in Kanaleneiland zeggen een buurthuis te missen om informatie in te
winnen’, vertelt Rémond Jansen, een van de onderzoekers. ‘Terwijl studenten in Kanaleneiland juist heel actief zijn.’ Uit een steekproef onder 941 SSH-bewoners blijkt dat 52 procent bereid is maatschappelijk actief te zijn.

In ruil voor het maatschappelijk werk krijgen de studenten mogelijk studiepunten (via de HU of de Universiteit Utrecht) of een huurkorting.
Van Dijk: ‘Uit het onderzoek blijkt dat studenten daar het meest
positief op reageren. We bekijken nu wat de mogelijkheden zijn.’

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...
 

1 reactie

Het is niet meer mogelijk om te reageren

 1. De VoorleesExpress Utrecht zoekt leuke, enthousiaste vrijwilligers (v) die gemotiveerd zijn om bij gezinnen thuis voor te lezen!

  De VoorleesExpress begint aan haar negende seizoen in januari 2010. Gedurende 20 weken trekken enthousiaste studentes in heel Utrecht de wijk in om voor te lezen aan kinderen met een taalachterstand. De bedoeling is dat deze gezinnen het voorleesritueel overnemen en vaker naar de bibliotheek gaan.
  Al acht seizoenen lang wordt er met succes voorgelezen, niet alleen in Utrecht maar vanaf januari 2010 in 9 andere steden! De formule is simpel; jij leest 1 keer per week een uurtje voor en haalt daarvoor de boeken in de bibliotheek. In ruil krijg je een kop thee/ koffie, leuke gesprekken en veel waardering van het gezin. Bovendien staat het goed op je CV.
  We zoeken niet alleen enthousiaste voorlezers, maar ook coördinatoren. Als coördinator begeleid je 5 voorlezers en hun gezinnen tijdens het seizoen.
  Wil jij in contact komen met gezinnen met een andere culturele achtergrond en een mooie ervaring opdoen? Voor meer informatie kijk op: http://www.voorleesexpress.nl
  Geïnteresseerd? Meld je aan voor vrijdag 20 november op: sanne@voorleesexpress.nl

  We horen graag van je!
  De VoorleesExpress