Nieuws

Theo Douma nieuwe directeur Instituut Archimedes

Foto: HU

Theo Douma is per 1 augustus benoemd tot directeur van het Instituut Archimedes. Hij is momenteel voorzitter van het college van bestuur van Openbaar Onderwijs Groningen. Daarnaast is hij voorzitter van de landelijke werkgroep Curriculum.nu.

Een ‘door de wol geverfde professional’ met ‘een grote passie’ voor onderwijs, zegt Tineke Zweed van het college van bestuur over de benoeming. Douma had veel verschillende functies in meerdere sectoren in het onderwijs.

Toekomst van scholen

Zo startte hij zijn loopbaan als docent, had hij meerdere management- en adviesfuncties in het mbo, aan hogescholen en universiteiten. En als voorzitter van Curriculum.nu werkte hij aan adviezen over vernieuwingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Enkele jaren geleden was hij bovendien lid van #Onderwijs2032, dat ook adviseerde over de toekomst van scholen.

Theo Douma is 60 jaar en woont in Arnhem. Hij vervangt directeur Jaap van Voorst die – na een periode van conflicten met onder andere de instituutsraad op 1 februari overstapte naar het nieuwe Centre of Expertise ‘Talent & Skill’. In de tussentijd fungeerde Martha Stuy als interim-directeur.

Lees ook: Jan van Voorst stop als directeur van Archimedes