Nieuws

Universiteit van Tilburg start lerarenopleiding

De Universiteit van Tilburg begint volgend jaar met een academische lerarenopleiding. Het doel is het aantal universitair geschoolde leraren in de regio Noord-Brabant te vergroten.

‘Een relatief laag percentage van de leraren in de regio heeft een universitair diploma’, zegt Angela Driessen, beleidsmedewerkster van de nieuwe lerarenopleiding. ‘We willen meer academici voor de klas krijgen bij scholen in de buurt. Dat is goed voor de kwaliteit van het onderwijs en kan ook een positief effect hebben op de instroom aan de Universiteit van Tilburg. Wie les krijgt van een universitair geschoolde leraar, gaat misschien eerder naar de universiteit.’

Studenten worden opgeleid tot leraar in de vakken economie, wiskunde, management en organisatie, maatschappijleer, filosofie, Nederlands en levensbeschouwing. De opleiding duurt één jaar en is bedoeld voor studenten met een universitaire master in een van deze richtingen. Afgestudeerden mogen les geven in alle klassen van het vmbo, havo en vwo. De universiteit is niet van plan ook educatieve minoren op te zetten. Met Tilburg erbij zijn er nu tien universiteiten met eigen lerarenopleidingen.