Nieuws

Vergeet Tinder. Ga schuifeldaten!

Raymond Taams, oud-journalistiekstudent, vindt speeddaten maar saai en heeft daarom een nieuwe manier van daten bedacht. Het is ook een knipoog naar het afstandelijke internetdaten.

Schuifeldaten werkt hetzelfde als speeddaten. Maar in plaats van statisch aan een tafel te zitten en informatie uit te wisselen, schuifel je met elke potentiële partner op een zwoel nummer. Net als vroeger op een klassenavond. De groep bestaat uit ongeveer twintig mannen en twintig vrouwen.

Meteen aanraken werkt drempelverlagend, zo is het idee achter deze datingmethode. ‘Dansen werkt beter als praten en niet iedereen kan salsadansen, dus kwam ik op het idee van schuifelen’, vertelt Taams.

Wilde avond
De eerste editie in december was een succes. ‘Na het schuifeldatend gingen we met de groep naar een club en het is een wilde avond geworden. Er werd gezoend en na afloop zijn er stelletjes samen vertrokken’, vertelt Taams.

Taams daagt studenten uit om de nieuwe datingmethode te proberen. ‘Het kan een leuke aanvulling zijn op Tinder. Een keer wat anders.’ De leeftijdscategorie is tussen de 22 en 34, dus jonge studenten hoeven niet bang te zijn dat ze opeens met iemand van zestig staat te schuifelen.

De volgende editie van schuifeldaten is op 4 april in de Kargadoor. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina.