Video

Video: Hoe overleef je de lockdown? Met deze Loaded Fries!

Foto: Suzanne Vink

In de zomer kon het weer even: chillen in het het park, samen sporten en lekker eten in restaurants. Maar nu het aantal besmettingen weer groot is, zitten we opnieuw veel thuis. Niet getreurd: Trajectum heeft elke week een tip voor je om de lockdown zo gezond mogelijk door te komen. 

Stijn Martens was kok bij hamburgertent Streats, in het foodcourt op Padualaan 101, maar vanwege corona verloor hij helaas zijn baan. Hij besloot in deze tijd meer bezig te zijn met zijn gezondheid en dus ook gezonder te eten. Daarom laat hij ons vandaag een gezonde versie zien van zijn Streats-specialiteit die we nu moeten missen: Loaded Fries.

Zelf maken dan maar? Het recept!

Ingrediënten:
– 5 kruimige aardappelen
– 100 gram pulled oats
– 0,5 rode paprika
– 2 eetlepels zoete ketjap
– 1 theelepel sambal
– 3 tenen knoflook
– 0,25 komkommer
– 1/2 tomaat
– enkele bladeren kropsla
– 3 eetlepels soja yoghurt
– het vocht van gekookte rode bieten
– snuifje Tex Mex kruiden

Bereiding:
– Warm de oven voor op 220 graden. Snij de kruimige aardappelen in repen zoals frieten. Rasp 1 knoflookteen op een ovenplaat belegd met bakpapier en verdeel. Doe dan de kruimige aardappelen hierover. Doe dit in de oven voor 20-25 minuten.
– Snij de paprika in blokjes en bak deze in een pannetje aan met wat olie, voeg daarna de pulled oats toe en rasp er een teen knoflook bij. Voeg daarna de sambal en ketjap toe. Laat dit geheel op een rustig vuurtje verder bakken tot de paprika gaar is. Hou het daarna warm.
– Snij de komkommer en tomaat in stukjes zodat die makkelijk behapbaar zijn. Doe 3 eetlepels soja yoghurt in een bakje, rasp hier de laatste knoflookteen in en open het zakje gekookte bieten, doe een beetje van het sap van de bieten bij de yoghurt (de bieten kun je voor een ander gerecht gebruiken). Roer dit door elkaar terwijl je er wat texmex-kruiden in schudt. Proef en bepaal of er meer kruiden nodig zijn.
– Na ongeveer 25 minuten haal je de aardappelen (krokant en bruin) uit de oven en leg je ze op een bord, daarover heen gaan de pulled oats en daarop de komkommer, tomaat en sla. Daarover heen gaat dan de saus.