Nieuws

Wasserij wordt studentenhuis

Een leegstaande wasserij aan de Koningsweg wordt geschikt gemaakt als studentenhuis. Dit besloot de gemeenteraad op 7 februari. Studentenhuisvester SSH zal de nieuwe kamers gaan verhuren.
 
Leonie van der Velden, voorzitter van VIDIUS Studentenunie, noemt de beslissing van de gemeenteraad ‘een druppel op een gloeiende plaat’. ‘Maar de transformatie van leegstand naar studentenpand is een mooie manier om de kamernood te verkleinen’, stelt zij op de website van VIDIUS. 
 
Het complex, dat ook bekend staat als 'Aurora', gaat bestaan uit 62 studentenkamers en zes starterswoningen. 'De gemeente en de SSH werken nu samen aan een planning, waarmee hopelijk in april gestart kan worden', vertelt Annemiek van Vondel van de SSH. De oppervlakte van de kamers zal tussen de veertien en achttien vierkante meter worden, met prijzen vanaf 235 euro per maand (exclusief). Kans maken op een 'Aurora'-kamer kan alleen als je ingeschreven bent bij de SSH. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe eerder je kans maakt. 'De verhuur van studentenwoningen gaat volgend jaar van start, dus er is nog genoeg tijd om in te schrijven', aldus Van Vondel. 
 
Naast de leegstaande wasserij worden er ook studentenkamers gecreëerd in het voormalige provinciehuis, waar hoogstwaarschijnlijk rond de zomer de eerste studenten hun intrek kunnen doen.