Nieuws

Wat is cultuur?

Zes tweedejaars HU-studenten communication & media design bedachten voor hun studie een wedstrijd, die antwoord moet geven op die vraag.

Het doel van de wedstrijd is niet om één antwoord te vinden, maar een aantal verschillende. Deelnemers kunnen een crossmediaal product inzenden. Een jury van ‘Utrechste cultuurliefhebbers’ beslist dan wie er genomineerd zijn. En wie er winnen natuurlijk.

De beste inzendingen worden op de Culturele Zondag Utrecht (17 april 2011) in het Ruppertgebouw en het Educatorium van de UU aan het publiek getoond. Op de Culturele Zondag is het de bedoeling om in totaal vijftig antwoorden op de vraag ‘Wat is cultuur volgens de Utrechtse student?’ te laten zien.

De CMD’ers worden met de organisatie bijgestaan door website CultuurBewust.nl en UtrechtInc. CultuurBewust.nl brengt freelance schrijvers en journalisten in spé bij elkaar om te schrijven over cultuur in Utrecht.

De website van de cultuurwedstrijd gaat komende maandag officieel online, maar geïnteresseerden kunnen zich er nu al aanmelden voor de wedstrijd.