Nieuws

Wifi ligt eruit op de hele HU

Op dit moment kan niemand inloggen op het draadloze netwerk van de HU. De netwerken eduroam en hu-mdw liggen er beide uit. De oorzaak van het probleem is onbekend en wordt onderzocht door de ict-afdeling.

Gisterochtend ontstonden de eerste problemen met de wifi. Maar dat gold volgens Luc Paanakker, manager Informatiemanagement & ict slechts voor een beperkt aantal gebruikers. ‘Vanochtend is het probleem verergerd en nu heeft de hele HU er last van’, zegt Paanakker. Volgens de manager gaat het om een authenticatieprobleem. Dat betekent dat er iets mis gaat bij het aanmelden.

Wie geen verbinding heeft met het netwerk, kan ook niet printen. ‘Vanaf de vaste computers of met een netwerkkabel kan wel verbinding worden gemaakt en dus geprint worden’, zegt Paanakker. Hij verwacht dat het probleem in de loop van de dag wordt opgelost.

UPDATE
De problemen met de wifi bij de HU zijn voorbij. In de loop van de middag is het euvel verholpen en werkt op alle locaties het draadloos internet weer, meldt de afdeling ict.