Kort

In de zomer twee maanden lang geen trams op Uithoflijn

Op de Uithoflijn wordt komende zomer de asfalt toplaag en de constructie waarmee het tramspoor is ingebouwd vervangen. De trams van lijn 22 kunnen tijdens deze werkzaamheden niet rijden, maar bussen wel. U-OV zet daarom extra bussen in. De universiteit, bedrijven en instelling op het Science Park blijven op die manier gewoon bereikbaar.

Sinds de ingebruikname van lijn 22 in 2019 zijn al meerdere keren reparaties uitgevoerd aan het traject. Al kort na de oplevering van de trambaan bleek dat de toplaag niet goed was. De verharding waarover trams en bussen rijden, brokkelt af en dat levert risico’s op voor de veiligheid van het openbaar vervoer.

De werkzaamheden beginnen op 26 juni en zouden op 23 augustus afgerond moeten zijn. Wel wordt er al rekening gehouden met uitloop en zijn er twee weken reservetijd ingebouwd. Om hinder voor omwonenden beperkt te houden, wordt alleen gewerkt tussen 7.00 en 23.00 uur. De werkzaamheden die de minste geluidshinder veroorzaken, worden gedaan in de avonduren.De werkzaamheden moeten uiterlijk 5 september klaar zijn, wanneer het nieuwe collegejaar van start gaat.