Achtergrond

Stage: Dance events

Wie? Saskia van Hamersveld (23)
Studie? Tweedejaars Communicatie Event Management
Waar? Alda Events
Uren? +/- 40 uur per week
Stagevergoeding? € 350,-
Periode? Februari – Juni

‘Alda Events is een dance georiënteerd evenementenbureau dat feesten organiseert in binnen- en buitenland. Hier in Nederland moet je denken aan de dancefeesten in de jaarbeurs maar ook Armin Only, het optreden waar ’s werelds populairste dj Armin van Buuren mee rond tourt. In totaal organiseert Alda Events zo’n zestig dancefeesten per jaar.
Ik loop stage op de afdeling productie en ondersteun de eventmanager. Ik maak draaiboeken, regel hotels voor dj’s, vraag locatie-vergunningen aan, onderhoud contact met artiesten, enzovoort.
Toen ik hier begon, kwam ik midden in een project terecht . Dat was lastig. Ik was daardoor nogal zoekende. Gelukkig duurde het niet lang voordat ik betrokken werd bij A State of Trance, een evenement in het kader van de 400ste uitzending van het radioprogramma van Armin van Buuren.
Het werk is afwisselend en erg leerzaam. In het algemeen gaat het me goed af, al had ik in het begin nogal wat moeite met de Engelse communicatie. Ik zag er echt tegen op als ik een boekingsmanager van een internationale dj moest opbellen. Bang dat ik fouten zou maken. Uiteindelijk heb ik me over die angst heen gezet. Het is een kwestie van gewoon doen. Die boekingsmanagers spreken wel vaker mensen die niet perfect Engels kunnen. Inmiddels gaat het me al een stuk beter af.
Mijn stage is bijna voorbij. Momenteel ben ik bezig met de productie van City-Moves, een gratis dance-event dat eind van de maand op De Uithof wordt gehouden. Heel spannend voor mij, want ik heb deze locatie uitgezocht.
Dit is een echt mannenwereldje. Je moet dus wel goed van je af kunnen bijten. Als dat lukt, is het een heel fijne scene. Al zie ik me na mijn studie niet zo snel bij zo’n evenementenbureau werken. Ik zou liever zakelijke evenementen organiseren. Dat is wat minder afhankelijk van verschillende factoren. Hier heeft een slechte recensie op partyflock meteen effect op je imago. Die onzekerheid vind ik lastig.’