Nieuws

Afscheid van Archimedeslaan 16

Foto: Kees Rutten

Aan de graffiti en andere muurschilderingen is te zien dat Archimedeslaan 16 de laatste jaren is bewoond door studenten. Het pand wordt binnenkort gesloopt. Oud-medewerkers van de voormalige Faculteit Educatie nemen woensdag 5 juni afscheid van hun vroegere onderwijsgebouw.

Archimedeslaan 16 verrees begin jaren zeventig in de toen nog lege Rijnsweerdpolder, dichtbij De Uithof. Het bood onderdak aan 2500 studenten en 250 medewerkers van de Stichting Opleiding Leraren (SOL), het huidige instituut Archimedes van de HU.

In 2008 verhuisde de Faculteit Educatie naar de kleurige nieuwbouw aan de Padualaan 97. Enkele jaren later opende Stichting Tijdelijk Wonen tijdelijke woonruimte voor zo’n 400 studenten en starters. Zij moeten het gebouw uiterlijk 31 juli verlaten, waarna het wordt gesloopt. Er verrijst een campus met 2000 woningen voor studenten en starters.

Foto-expositie

Voordat de slopers aan de gang gaan, komen leden van Oud Goud, de vereniging van gepensioneerde HU-medewerkers, een kijkje nemen in het voormalig schoolgebouw. Zij verzamelen om 14.00 uur bij het gebouw en gaan dan naar het Auditorium, waar een foto-expositie is van het gebouw door de jaren heen. Het bezoeken van de verdiepingen gaat onder begeleiding, vanwege de privacy van de bewoners.

Aanmelden kan bij f.t.m.peek@ziggo.nl