Columns

Beperking

Eén keer slechts is uitgezocht hoeveel lezers de Trajectum blogs hebben. Dat is eind vorig jaar een keer gedaan. De best scorende blog was toen 143 keer gelezen of bekeken. Een aantal van niets eigenlijk. Het schijnt heel lastig te zijn om een overzicht te maken van het aantal keren dat alle blogs gelezen zijn. Dat moet per blog opgevraagd worden. Het lijkt me stug dat er niet een programmaatje is waarmee dat makkelijker en sneller kan. Wie helpt?

Heel langzaam probeer ik mezelf disciplines op te leggen. Voor het schrijven van een dagelijkse blog is me dat redelijk gelukt, met uitzondering van deze laatste vakantie, zit ik bijna op de 350 blogs. In de laatste vakantie ben ik me op Facebook gaan toeleggen. Volgens mij is het meer een gezelligheids medium. Leuk om al die vakantiefoto’s te zien, ook van veel collega’s die dat met je willen delen.

Aan Twitter ben ik nog niet echt toegekomen. Eerder heb ik zin om lange verhalen te schrijven want die 140 tekens vind ik toch een flinke beperking. Al spreekt het Duitse gezegde In der Beschränkung zeigt sich der Meister weer boekdelen. Daar is deze blog met elke keer ongeveer 200 woorden, ook weer goed voor.