Nieuws

Entrepreneurship @HU van start

Onder toeziend oog van ruim honderd belangstellenden is donderdagmiddag 29 oktober Entrepreneurship @HU gelanceerd. De organisatie bundelt bestaande initiatieven binnen de HU op het gebied van ondernemen.

‘We zijn al even bezig binnen de HU en het wordt tijd om deze activiteiten in de etalage te zetten’, zei Yvonne Kanters, directeur van Entrepreneurship @HU. De organisatie stimuleert het aanbieden van ondernemerschap in het onderwijs, het starten van een eigen bedrijf door studenten en het doen van onderzoek op dit gebied.

Binnen de hogeschool bestaat al een aantal initiatieven rondom ondernemerschap. Bij StudentsInc kunnen studenten afstuderen op basis van hun eigen bedrijf, er functioneert een Learning Community Entrepreneurship voor docenten, er worden minoren over ondernemen gegeven en lectoraten doen hier onderzoek naar. De HU heeft zich kortgeleden teruggetrokken uit het Utrecht Center of Entrepreneurship van de Universiteit Utrecht om zich met Entrepreneurship @HU op de hogeschool te richten.

Risico’s afwegen 
Tijdens de bijeenkomst in het voormalige gebouw van de Faculteit Economie en Management zei collegelid Anton Franken dat ondernemerschap niet alleen van belang is voor studenten uit de economische hoek, maar ook voor degenen uit andere richtingen. ‘Ze hoeven niet allemaal ondernemer te worden maar moeten wel ondernemend zijn’, betoogde hij. ‘Daarmee doel ik op omgaan met complexe vraagstukken, risico’s afwegen en op basis daarvan besluiten nemen.’

Meer informatie over Entrepreneurship @HU is hier te vinden.