Kort

HU-student met regenboogzebrapad genomineerd voor Young Impact Awards

Young Impact reikt dit jaar voor de vijfde keer awards uit, aan jongeren die tot het uiterste gaan om impact te maken. Eén van de genomineerden is de 22-jarige HU-student Elias van Mourik, die zich al langer inzet voor de LHBTQIAP+-gemeenschap.

Elias wil het langste zebrapad ter wereld laten aanleggen, van het begin van de Uithof tot aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Daarmee wil hij dat het park uitdraagt dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht geloof, huidskleur, gender, seksualiteit of beperking. Hij wil het op 5 juni onthullen. ‘Het Utrecht Science Park is een plek waar enorm veel studenten samenkomen en hiermee geef je zo’n mooi signaal af, waarmee je landelijk en misschien zelfs wereldwijd indruk kan maken’, vertelde hij begin dit jaar. ‘Je laat zien dat iedereen welkom is.’

In de categorie Diversiteit strijdt Elias tegen de 18-jarige Dani, die een talkshow over verschillende godsdiensten maakte, en de oprichtsters van Zetje In, die bewustwording over racisme en discriminatie creëren in het onderwijs.

Stemmen op de genomineerden kan nog tot 31 mei.