Nieuws

Nieuwe parkeerregels met minstens twee maanden uitgesteld

Foto: Kees Rutten

De invoering van de omstreden nieuwe parkeermaatregel aan de HU gaat niet per 1 oktober in, maar minimaal twee maanden later. De vertraging ontstaat doordat de parkeersystemen van de Universiteit Utrecht nog niet klaar zijn.

De universiteit is de eigenaar van de meeste grond van het Utrecht Science Park (USP) en zorgt ook voor het parkeersysteem. ‘Dit betekent dat er voor medewerkers die op dit moment gratis parkeren in het USP de komende tijd nog niets verandert’, meldt de HU in een bericht op Sharepoint (inloggen).

Medio juni maakte het college van bestuur de nieuwe tarieven voor parkeren bekend. Dit betekent dat iedereen betaalt voor het parkeren, ook medewerkers die meer dan tien kilometer van de werkplek wonen. Daarnaast gaat het tarief van de parkeerplekken in het ‘centrumgebied’ (Cambridgelaan, Sorbonnelaan en Bolognalaan) fors omhoog voor studenten en personeel-niet-in-loondienst.

De maatregel leidde tot onrust bij het personeel, hoewel er ook begrip voor is. Afgelopen woensdag besloot de Hogeschoolraad (HSR) om het onderwerp op de agenda te zetten. De HSR heeft echter geen instemmingsrecht op het onderwerp.