Redactioneel: Jungle

Welkom in Utrecht

Studentenverenigingen zijn minder in trek bij nieuwe eerstejaars, zo blijkt uit cijfers van aanmeldingen dit jaar. Dus minder feuten die rollebollend door de modder, zonder slaap, in een week vriendschappen en netwerken voor het leven aangaan. Misschien heeft Halbe ze al flink de schrik aangejaagd met langstudeerboetes in het vooruitzicht. 
Een studentenvereniging in Wageningen hield het vorige week zelfs voor gezien wegens gebrek aan leden. Aan de Universiteit van Amsterdam ontraden sommige opleidingen een lidmaatschap, omdat studenten dan minder tijd hebben om te studeren. 
Je studententijd is de mooiste tijd van je leven, wordt vaak gezegd. Weg uit dat benauwde dorp, waar je alleen in een zuipkeet de zaterdagavond kan doorbrengen. Op kamers. En daar alles opsnuiven wat je maar wilt. Tja, dat is dan jammer, want de kamernood is weer gestegen in Utrecht. Gemiddelde wachttijd drie jaar. Nu zijn er in Utrecht voldoende malafide huisbazen, die woekerprijzen vragen, je intimideren als je het niet met ze eens bent en moeilijk zijn aan te pakken. Maar of je daar gelukkig van wordt.
Tot die tijd gezellig met z’n allen in bus 11 en 12 vanaf het station richting De Uithof. Elke twee minuten vertrekt er een en dat is maar goed ook. Alternatief is de ov-fiets, ov-scooter of een oude brik in een van de overvolle stallingen bij het station. It’s a jungle out here!
Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...