Achtergrond

Redactioneel: (On)schuld

Casa Confetti, een groot studentencomplex met een fleurige buitenkant in het hart van de Uithof. Twee jaar geleden trokken de eerste bewoners met hun IKEA-meubeltjes in het net opgeleverde complex. Idealer kan het niet, zou je denken. Niets te maken met huisjesmelkers die er ondeugdelijke praktijken op na houden en een kleerkast op je af sturen, wanneer je klaagt over een kapotte wc of te hoge huur.

Was het maar zo. In deze editie van Trajectum komt een aantal bewoners van de Casa aan het woord, die nogal hardnekkig last hebben van lekkages. Ze hebben al vele malen bij studentenhuisvester SSH geklaagd over het ongemak. Er kwam wel eens een loodgieter langs die een reparatie uitvoerde, maar het probleem bleef. De lekkages hielden aan. Dat het probleem in een bouwfout zou kunnen liggen wordt ten stelligste ontkent. Niemand wil de verantwoordelijkheid ervoor nemen. Het gaat natuurlijk allemaal op een beschaafde manier. Een meneer van het bouwbedrijf komt foto’s nemen van het ongemak, maar daar blijft het ook bij. De SSH is van mening dat de lekkages inmiddels verholpen zijn. De bewoners denken er anders over.

Malafide aannemers, corruptie in de bouw, etc, waren altijd zaken die ik associeerde met onze zuiderburen, Italië, Griekenland, Spanje, Turkije. Sinds de bouwfraude-affaire, aangezwengeld door klokkenluider Bos en vele affaires daarna, geloof ik niet meer zo in de onschuld van Nederland.