Redactioneel: Welkom in Utrecht

Veel eerstejaars die op kamers willen wonen, zullen lang moeten wachten voordat ze huisvesting vinden.

Voor alle studenten die er enorm naar uitzien om bij de start van een nieuwe studie op kamers te gaan wonen: er is een tekort van 20.000 tot 30.000 studentenkamers in Nederland. De gemiddelde wachttijd voor een studentenkamer is 1 tot 2 jaar. Dit meldt de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), die opkomt voor de belangen van studenten.
Terwijl het toch zo leuk is om in een nieuwe fase van je leven, het ouderlijk huis te verlaten en je als freshmen volledig in het studentenleven te storten. Vooral in steden als Amsterdam en Utrecht is het tekort nijpend. Menig malafide huisbaas slaat daar dan ook een flink slaatje uit. Je betaalt al snel een 400 euro voor een kippenhok. Niet voor niets wordt elk jaar de huisjesmelkertrofee uitgereikt aan de slechtste huisbaas van Nederland.
Camping de Berekuil aan de rand van de stad en dicht bij De Uithof biedt al jaren soelaas aan studenten voor wie het echt niet te doen is om de dagelijkse reis vanuit huis naar hogeschool te maken is. De gemiddelde student zit al meer dan een uur in bus en trein om van huis naar de opleiding te reizen. Nou ja, zitten. Daar is in bus 12 in de spits geen sprake van. Als ik elke dag op mijn fietsje richting De Uithof rij, neem ik de fietsfile for granted, als ik maar niet in die bus hoef. Maar ondanks de woon- en reisellende is Utrecht natuurlijk een geweldige stad om te studeren. Dus: Welkom in Utrecht!

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...