Nieuws

Studentenprotest op de Neude

Het Utrechts Verenigd Studentencomité (UVS) houdt op donderdag 16 december vanaf 12.30 uur een manifestatie op de Neude. Er worden gratis diploma’s uitgedeeld om te benadrukken dat die door de plannen van het kabinet steeds minder waard worden.

Het kabinet wil zowel studenten als hogescholen en universiteiten een ‘boete’ van 3000 euro opleggen als zij meer dan één jaar vertraging oplopen. ‘Door deze maatregelen worden instellingen financieel geprikkeld om studenten zo snel mogelijk af te laten studeren en komt de onderwijskwaliteit verder onder druk te staan’, stelt het UVS.

Het comité wil met de actie studenten mobiliseren voor de landelijke demonstratie in Den Haag op 21 januari. UVS is de Utrechtse afdeling van het initiatief van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb).

Met de nieuwe website www.kenniscrisis.nl moedigen zij lokale studentenorganisaties aan om in eigen stad studenten te informeren en op de been te brengen tegen de gewraakte plannen.