Nieuws

Wagenings protestlied op Malieveld

De Wageningse gelegenheidsband ‘De Langstudeerders’ heeft volgens de Landelijke Studentenvakakbond (LSVb) het beste protestlied geschreven. Vrijdag treden ze tijdens de landelijke demonstratie op met hun lied ‘Beste meneer Rutte’.

De LSVb, die de wedstrijd uitschreef, kreeg vijf protestliederen binnen. Een aantal daarvan zijn terug te luisteren op de site www.kenniscrisis.nl, waaronder het winnende nummer.

‘Beste meneer Rutte, daar gaat uw ideaal. Hard werkende studenten die plukt u zo wel kaal. De kwaliteit van ’t onderwijs die raakt zo in het slob, met zo’n boete houden we er allemaal mee op’, zingt voorman van De Langstudeerders Hans Vermunt.

Het protestlied is geschreven op de melodie van ‘het dondert en ’t bliksemt’ van Guus Meeuwis. ‘Het is een melodie die iedereen kent en de tekst is niet te moeilijk’, motiveert Maaike Verhoek de keuze van de LSVb. ‘Dit moet iedereen vrijdag mee kunnen zingen.’

Via Facebook hebben zich al meer dan tienduizend studenten voor de demonstratie aangemeld. Ruim zeven duizend studenten hebben het nog in overweging.